Kika in utbudet i tjänsteportalen

I vårt fibernät är det du som kund som väljer vilka tjänster du vill beställa och du väljer fritt bland våra leverantörer av internet, tv, telefoni, larm och smarta hem. Du kan se och jämföra alla våra leverantörer i vår Tjänsteportal.

Tjänsteportal

Hur beställer man?

Det finns två sätt att gå till väga för att beställa en tjänst. Antingen kan du gå via tjänsteportalen och aktivera din tjänst direkt där eller så kan du kontakta den tjänsteleverantör du är intresserad av och beställa tjänsten via dem.

Du kan själv aktivera de tjänster du önskar direkt via vår tjänsteportal. Det här är dock endast möjligt om du är ansluten direkt till din tjänstefördelare, som har installerats av oss på Forshaga Fibernät. För att komma igång behöver du först registrera ett konto och sedan kan du aktivera de tjänster du önskar genom att klicka på aktivera-knappen för den tjänst du är intresserad av. Vänligen notera att om du aktiverar en TV-tjänst, så måste du invänta att utrustning skickas till dig från din tjänsteleverantör innan tjänsten kan tas i bruk

Om du önskar kan du alltid kontakta tjänsteleverantören och beställa via dem. Kontaktuppgifter till alla våra tjänsteleverantörer finns samlade på Tjänsteportalen.

Om du har funderingar om de olika tjänsterna eller priserna är det tjänsteleverantören du vänder dig till. Det är också leverantörens ansvar att informationen om deras tjänster stämmer.

För dig som börjar på nytt

Kom-igång-guide 

Ladda ner guide

Tjänstefördelaren/CPE

Tjänstefördelaren är platsen där internet-, TV- eller telefonsignalen ankommer, och detta är också platsen där du kopplar in din router, digitalbox eller telefonutrustning. För att använda denna anslutning behöver du först ha beställt och aktiverat en tjänst. Du behöver inte oroa dig för vilken port du ska använda för din utrustning, i bilden nedan ser du ett exempel på hur du kan ansluta din utrustning. Det är fördelaktigt att använda en router (placerad mellan tjänstefördelaren och datorn) både för ökad säkerhet och för att kunna surfa trådlöst.

Händer som knappar på en dator

Internet

Du kan koppla en dator direkt till tjänstefördelaren för att få anslutning till internet, men om du vill ha ökad säkerhet och surfa trådlöst behöver du först koppla in en router. En router kan du antingen få via din tjänsteleverantör eller införskaffa en egen från en elektronikhandlare. Routern kopplas in i tjänstefördelaren och sedan ansluter du till internet genom den. 

Tv-kontroll riktas mot tv

IP-TV


Beställer du IP-TV får du en digitalbox från din tjänsteleverantör. Boxen kopplar du in i valfri port på tjänstefördelaren och sedan kopplar du tv-boxen till din TV. Har du flera tv-apparater behöver du en box till varje tv, och varje box måste sitta kopplad mot tjänstefördelaren.

Bild på en telefon

IP-telefoni

Har du beställt IP-telefoni får du en telefonidosa hemskickad från din tjänsteleverantör. Leverantören informerar om hur du ska koppla in den men det vanligaste är att telefonidosan kopplas in i tjänstefördelaren och sen kopplar du in din hemtelefon i telefonidosan.