Nyheter

Här hittar du de senaste nyheterna som gäller alla våra kunder och vad som händer med fiberutbyggnaden i kommunen. Information om aktuella driftstörningar hittar du här.

2021-02-12

Forshaga Fibernät har sökt och fått bredbandsstöd av Post- och telestyrelsen
Post- och telestyrelsen arbetar med att få fler fastigheter på landsbygden anslutna till fibernätet. Från 1 dec 2020 till 1 dec 2023 pågår ett utbyggnadsprojekt. Du som har en fastighet som har blivit berättigad stöd genom programmet får information angående detta via brev. Om du vill läsa mer om post- och telestyrelsens projekt hänvisar vi till deras hemsida pts.se...

2020-12-07

Telefonväxeln är stängd mellandagarna 28:e-30:e dec
Telefonväxeln är stängd under mellandagarna. Vid felanmälan kontakta din tjänsteleverantör. Vi finns att nå på vår mailadress
Forshaga Fibernät önskar er en riktigt god jul!

2020-11-30

Driftstopp Forshaga
Det har varit ett stort strömavbrott i Forshaga. Våra tekniker är på plats och arbetar för att allt ska bli till sin ordning igen.
avbrottskarta.ellevio.se...

2020-11-18

Telefontid uteblir torsdag eftermiddag (2020-11-19)
Imorgon torsdag uteblir telefontiden under eftermiddagen. Behöver du komma i kontakt med oss kan du maila . Skriv ditt ärende, kom ihåg att lämna namn, telefonnummer och adress så återkopplar vi dig så fort vi har möjlighet.

2020-07-02

Telefontid stängd vecka 28 och 29
Under semestertiden vecka 28 och 29 kommer vi inte att ha någon telefontid. Om du har fel på din tjänst ska du göra en felanmälan till din leverantör. Leverantören skickar i sin tur en felanmälan till oss som hanteras av en tekniker.
Med andra frågor är ni välkomna tillbaka till telefontid igen vecka 30.

2020-06-09

Vi pausar arbetet med nya efteranslutningar
Eftersom att vi närmar oss semestertider så har vi beslutat att alla nya beställningar som tillkommer fr.o.m denna vecka (v.24) kommer att påbörjas v.33. Allt för att vi ska kunna ge er den bästa servicen när det kommer till tidsplaner och andra detaljer.
Alla påbörjade efteranslutningar färdigställs givetvis enligt plan.

2020-04-08

Comviq - ny tjänsteleverantör i vårt öppna nät
Det har tillkommit en tjänsteleverantör i vårt öppna nät. Comviq är en del av Tele2 och är mest kända för sina mobilabonnemang men har nu alltså även fast bredband. Läs mer på www.comviq.se... eller beställ deras tjänster via vår tjänsteportal forshaga.valjtjanst.se...

2020-04-01

Ledig tjänst - VD
Vi söker nu en ny VD till våra kommunala bolag - Forshaga Fibernät, Forshagabostäder och Forshaga Energi. Sista ansökningsdag är 2020-04-13. Du kan ansöka här.

2020-03-19

Information gällande Corona-situationen
Vår verksamhet fortgår än så länge som vanligt, trots Corona. Vi arbetar med en samhällsviktig funktion så vi kommer att prioritera drift och funktion av nätet. Vi följer kommunens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vår tekniker och våra entreprenörer kommer endast utföra akuta felavhjälpningar hos kunder som tillhör någon av riskgrupperna eller som uppvisar sjukdomssymptom. Vi ser just nu inga tecken på förseningar i utbyggnaden på grund av det här.

2020-02-03

Nu lanseras larmtjänster i fibernätet
Äntligen kan vi presentera en ny kategori av tjänster i nätet - nämligen larm! Första tjänsteleverantör ut är Omnipoint som erbjuder både smart hemlarm samt anhöriglarm. Du hittar tjänsterna som vanligt i tjänsteportalen forshaga.valjtjanst.se...

2020-01-13

Tele2 Företag - ny tjänsteleverantör i vårt öppna nät
Tele2 Företag har nu lanserats i vårt öppna nät som växer och blir större.
- Vi är väldigt glada över att vi nu finns tillgängliga i Forshaga Fibernät och att vi kan erbjuda fler företagare våra bredbandstjänster, säger Jessica Levin, affärsområdeschef, små och mellanstora företag på Tele2. Läs mer om Tele2 Företag här.

2020-01-03

Informationsbrev vintern 2019 2020
Vinterns nyhetsbrev bör nu finnas i din inkorg om du är anmäld till vårt informationsbrev via mejl. Vi skickar ut mejl vid driftstörningar och nyhetsbrev sommar och vinter för att informera om vad som händer hos oss. Är du inte redan anmäld - gör gärna det här.

2019-12-17

Riksnet - ny tjänsteleverantör i vårt öppna nät
Det har tillkommit en tjänsteleverantör i vårt öppna nät. De är en del av Telia Company och har funnits på marknaden sedan 2004. Läs mer på www.riksnet.se eller beställ deras tjänster via vår tjänsteportal forshaga.valjtjanst.se...

2019-10-01

Ingen förhöjd nät- och serviceavgift inför 2020
Vi har beslutat att inte höja nät- och serviceavgiften det här året. Den kommer att ligga kvar på 600 kr/år (50 kr/mån) för privatpersoner. Fakturan skickas ut och ska vara betald 2019-12-31. Nät- och serviceavgiften betalas för kommande år så fakturan gäller för 2020.

2019-09-30

Inga fler beställningar med installation 2019
Tyvärr måste vi meddela att vi nu stänger möjlighet att beställa och få fiber installerat under 2019. Vår entreprenör är nu fullbokad och har fullt upp med att ansluta de kunder som beställt i år. Kul att så många väljer att ansluta sig till Forshaga Fibernät! Du som beställer från och med nu kommer att bli ansluten under 2020. Du kan enkelt beställa genom att söka på din adress och använda ditt mobila BankID här på hemsidan.

2019-07-04

Kil och Årjäng ansluter sig till vårt samverkansbolag Mittnät
Genom samverkansbolaget MittNät har vi sedan 2015 samarbetat med andra kommunala stadsnät för att främja fiberutbyggnaden. Sedan tidigare är stadsnäten i Arvika kommun, Forshaga kommun, Hammarö kommun, Munkfors Kommun, Vansbro kommun och Åmåls Kommun med, nu tillkommer också stadsnäten i Kil och Årjäng!

2019-07-04

Telefonen avstängd v.29-31
Vecka 29-31 är vår kommunikatör och driftchef på semester men fiberutbyggnaden på Grossbol norra och alla andra ställen där vi gräver fortgår precis som vanligt utan oss. Fredrik, vår fibertekniker, kommer tillbaka från sin semester så han sköter driften och alla felärenden vi får in från tjänsteleverantörerna precis som vanligt. Telefonen kommer att vara avstängd under dessa veckor men du kan mejla så svarar vi där få fort vi kan.
2019-04-01
Vår nya styrelse har tillträtt (2019 t.o.m. ordinarie bolagsstämma 2023)
Ordinarie styrelseledamöter
Sten Myreback ordförande (C)
Kenneth Eriksson vice ordförande (S)
Bertil Hagelin (S)
Annie Lindberg (M)
Mattias Op De Weegh (M)
Styrelsesuppleanter
Stefan Ögren (C)
Maria Norell (S)
Verkställande direktör
Anders Pettersson

2019-01-03

Tre stycken nya tjänsteleverantörer i vårt öppna nät
Vi välkomnar tre stycken nya tjänsteleverantörer till vårt öppna nät: Telia Företag, Com Hem Företag och TH1NG. Telia och Com Hem har funnits i nätet sedan en tid tillbaka men nu finns alltså chansen även för företag att köpa deras tjänster. TH1NG är en ny tjänsteleverantör på marknaden som kallar sig den nya generationens operatör och som satsar på spännande lösningar för ditt smarta hem och företag (Internet of Things).
2018-11-29
Upphandlad entreprenör: Eltel Networks

Eltel Networks vann upphandlingen för totalentreprenad av Landsbygdsprogrammet så idag har vi skrivit avtal. Landsbygdsprogrammet är ett stort projekt på landsbygd där vi får stöd från bl.a. Länsstyrelsen Värmland. Om din adress ingår i projektet kommer du snart få avtal och mer information i din brevlåda för nu sätter vi äntligen igång.
2018-09-28
Nät- och serviceavgiften för 2019

Vi avser att höja nät- och serviceavgiften för kommande år (2019), det beror bland annat på ökade krav på driftsäkerhet, kapacitet samt ökade driftkostnader. Nät- och serviceavgiften betalar alla våra kunder för att Forshaga Fibernät ska kunna driftsäkra, uppdatera och serva nätet samt den aktiva utrustningen i nätet och hemma hos kunder. Beslut om förhöjd nät- och serviceavgift kommer att tas av styrelsen den 4 oktober och kommer sedan meddelas här på hemsidan. Om man jämför med de andra stadsnäten i vårt samverkansbolag ligger nät- och serviceavgiften i genomsnitt på 50 kr/månaden och betalas oftast på samma faktura som vatten, el, sophämtning och andra kommunala tjänster. Vi har tyvärr inte möjlighet att fakturera per månad.
Uppdatering: Styrelsen har beslutat om förhöjd nät- och serviceavgift. 600 kr för tätort, 600 kr för landsbygd (ej Mölnbacka) och 600 kr exkl. moms för företag. Vi har inte reglerat avgiften på flera år och nu ligger vi mer i fas med vad de andra stadsnätet tar ut i avgift. Om inget oförväntat händer så hoppas styrelsen att den här årsavgiften ska kunna täcka våra driftkostnader i några år framöver utan höjning.
2018-08-27
Viktigt att tänka på vid åska och driftstopp

Efter ett driftstopp eller om du drar ur elsladden till fiberboxen vid t.ex. åska så se alltid till att sätta i strömmen till fiberboxen först - VIKTIGT! Låt enbart fiberboxen sitta i cirka 10 min så att den får ny kontakt med nätet, sedan kan du börja koppla in annan utrustning t.ex. router och tv-box. Börjar du koppla in all annan utrustning samtidigt så kommer de sno åt sig IP-adressen som är menad för fiberboxen och då kommer din anslutning INTE att fungera.

2018-05-15

Nytt samarbete med ÅF
ÅF är det företaget vars anbud vi har accepterat och nu tecknat avtal med för utbyggnaden av ERUF-sträckor på landsbygd. Läs mer om ERUF och utbyggnaden av fiber till landsbygd under Fiber till byn.

2018-05-20

Dataskyddsförordningen, ett skydd för dina personuppgifter
EU har beslutat om ett nytt regelverk för skydd av personuppgifter. Det kallas dataskyddsförordningen (GDPR) och börjar gälla från och med den 25 maj 2018.
I kommunen och de kommunala bolagen pågår ett arbete för att vi ska kunna anpassa oss till den nya lagstiftningen. Vi ser den nya lagstiftningen som en möjlighet att på ett mer strukturerat sätt arbeta med personuppgifter. Målet är att hanteringen av personuppgifter ska bli mer effektiv och att skyddet för den enskildas personuppgifter ska bli ännu bättre.

2018-04-27

Lyckan får fiber - grattis!
På gårdagens styrelsemöte togs det beslut om utbyggnad av fibernätet till Lyckan. Nu kommer det pågå projektering under en tid framöver vilket bl.a. innebär insamling av markavtal och tillstånd från t.ex. Trafikverket. Vi kommer att meddela alla fastighetsägare i området när projektering är klar och vi har en färdig tidsplan.
Om du ännu inte skickat in avtal finns det fortfarande tid för det innan arbetet drar igång. Kontakta oss så skickar vi ut ett avtal till din adress.